Belépés
Fenyőfa bontás

Nálunk nyáron, ősszel és télen nincs fenyőfa díszítés, ízléstelen kivilágítás sem. Szenteste napján mikor már csendesedik a ház, szépen felöltözöm, megfésülködöm és elkezdem a fát díszíteni. Megnyugvással tölt el és szeretem ezt a csendet magam körül. Aztán amikor készen vag...
2022-01-06 13:17:04
Aranyló húsleves
Aranyló húsleves

Hozzávalók:
kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont)
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó szelet
10 dkg karalábé szelet
10 dkg kelkáposzta cikk
1 nagy vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (cs...
2018-09-22 23:55:06
Bodzabogyó lekvár
Hozzávalók:
1 kg bodza bogyó (tisztítva mérve)
löttyintésnyi (házi) vanília esszencia
cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint
lekvárzselésítő (pektin)
pár csepp frissen facsart citromlé
sterilizált lekváros üvegek

Vad bodzából is készítettem már, de a termesztett fajtából sokkal finomabb lett a végeredmény. A bodzabogyókat leszedegetem ...
2017-08-08 08:57:37
Arany Piroska: A vasorrú bába




A vasorrú bába
Írta: Arany Piroska



Messziről teljesen azt formázza. A banyát, akitől a mesében annyira féltünk. Hétrét görnyedt, a kezében bot. Ahogy lépked, minden lépésénél előredől, újabbat lép, megint hajlik. Az orrával mindj...
2017-04-19 08:55:28
Ribizliszörp és ribizlilekvár
Ribizliszörp és ribizlilekvár

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 kg ribizli
1 kg finomszemcséjű cukor
1 g borkősav
1 csomag dzsemfix



Elkészítés: A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd megmosom, lecsepegtetem, ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem, és állni ha...
2016-07-04 22:24:21
Ribizliszörp és ribizlilekvár
Ribizliszörp és ribizlilekvár

Hozzávalók:

2 kg ribizli
1 kg finomszemcséjű cukor
1 g borkősav
1 csomag dzsemfix

Elkészítés:

A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd megmosom, leszcsepegtetem, ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem, és állni hagyom fél órát.
...
2015-06-24 22:56:33
Aranyló húsleves
Aranyló húsleves

Hozzávalók:

kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont)
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó szelet
10 dkg karalábé szelet
10 dkg kelkáposzta cikk
1 nagy vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika...
2015-02-14 23:44:16
Csülökpörkölt benne főtt burgonyával
Csülökpörkölt benne főtt burgonyával

Hozzávalók kb. 6-7 személyre:

1,8 kg kicsontozott sertés hátsó csülök (soványabb fajta)
40 dkg vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika
2 db zöldpaprika (egyik lehet csípős is)
2-3 db paradicsom vagy 1 evőkanál sűrít...
2014-12-06 23:12:54
Klasszikus csontleves
Klasszikus csontleves

Hozzávalók:

2 darab egész combcsont
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/4 zellergumó
1 csokor petrezselyem
1 babérlevél
6-7 szem egész bors
1 mokkáskanál őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A csontokat az urammal kettéfűrészeltetem! :-...
2014-07-04 22:48:55
Akácvirág likőr
Most ,hogy akácot ki akarják irtani ki tudja mi lesz.Lesz -e mézünk,hát még a többi.Sok mindenre jó.

Először természetesen akácvirágot kell gyűjteni - naaagy mennyiséget. Lehetőleg teljesen kinyílt, illatozó virágokat, amik még nem indultak hervadásnak. Lehetőleg olyan helyről, ahol nem szennyeződtek, így elég csak a rovarokat lerázni a virágokról, mert vízzel leöblíteni...
2014-03-03 11:58:30
1 2 3 4 
Címkék: Arany Piroska, vasorrú bába, csendet magam, termesztett fajtából, bodzabogyókat leszedegetem, mesében annyira, orrával mindj, ribizlit szépen, rovarokat lerázni, lekvárzselésítő, leszcsepegtetem, finomszemcséjű, csülökpörkölt, megnyugvással, ribizlilekvár, bodzabogyókat, szennyeződtek, lecsepegtetem, löttyintésnyi, megfésülködöm, természetesen, kicsontozott, leszedegetem, ribizliszörp, marhaoldalas, összekeverem, petrezselyem, pirospaprika, zöldpaprika, hervadásnak, csendesedik, burgonyával, végeredmény, akácvirágot, kelkáposzta, vöröshagyma, termesztett, mennyiséget, édesítőszer, sterilizált, készítettem, kivilágítás, felkockázva, mokkáskanál, zellergumó, hozzávalók, csontleves, klasszikus, időigényes, karajcsont, bodzabogyó, leöblíteni, elkészítés, ízléstelen, paradicsom, virágokról, felöltözöm, babérlevél, rovarokat, soványabb, fehérrépa, combcsont, sárgarépa, esszencia, lehetőleg, tisztítva, személyre, fokhagyma, díszíteni, lépésénél, szenteste,
© 2013 TVN.HU Kft.